затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

мернех днес тая новина в дневник. явно най-после ще има алтернатива на gps-а. доколко работи това представа си нямам, но според официалния сайт на trisent – работи. дори са качили и демонстрация, която нямам нерви да гледам толкова рано. колегата е запален по това и след като му гръмна gps-а си купи ново пда с вграден gps чип. скъпо удоволствие засега при положение, че няма в него gsm модул. иначе би било доста по-добре да си имаш пда мобилен телефон, който поддържа и джипиес. доста голяма рядкост досега. а ако му вкарат възможност да работи с две сим карти едновременно (и е нокия комуникатор :Р) направо ме печелят.

остават след това, което прочетох въпроси от сорта на – колко ще струва услугата за българия, при положение, че с джипиес устройство заплащаш поне на тоя етап само устройството и картите без месечна такса. самата тя е доколкото знам ако искаш да ползваш навигация и да те известяват за ремонти, задръствания и други подобни. аз лично не държа особено. другия въпрос, който виси е – наистина ли ще работи и при това достатъчно точно на места, където има покритие от мобилния оператор (нещо което не се случва момента с преносимите джипиеси, особено ако влезеш в помещение). и разбира се – кой ще може да включва тоя телефон за дистанционно проследяване. че тука съвсем спокойно с тая услуга можем да направим мазнотия по български.

Коментари

  • Eti, ноември 1st, 2006, 7:01 pm


    Както пише в коментарите, проследяването е функция на централата. Тествала съм го с mtel преди време, като си загубих мобилния.

    Доста производители направиха pda+gps+tel – HP, Asus, FS, Acer… виж това с двете карти, май имаше начин при acer SD към DNS. Ще проуча… на мен поне на този етап телефон-ютия (както се бъзикахме преди 6 години с един модел на Compaq) не ми требе;).

  • george, ноември 2nd, 2006, 3:21 pm


    затова едно малко телефонче за разговори, и един комуникатор за останалото + разговорите. или още едно устройство в джоба и още едно зарядндо някъде си.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field