затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

колкото и да е хубаво големия мейлбокс, който вече човек може да получи и без парички, без реклами и изобщо да си сортира доста неща в него. толкова е и гадно от друга страна. защото се изкушаваш да си сортираш и поддържаш архив за много на брой предишни години. изкуствено. напреки на паметта на човек. тя не случайно е избирателна, и не случайно някои неща забравя а някои неща помни. най-ярките ги помни и така би трябвало да е сякаш. неща, които не е трябвало да бъдат помнени си ги забравя, къде поради тяхната незначителност, къде поради нещо друго. и пазенето на всичко това изкуствено в архив, който може да се препрочита когато ни е кеф сякаш ми се вижда извратено. може би преди векове е имало смисъл. всичките тия писма ръчно изписани, някои дори носещи аромата на собственика си. и въобще не става въпрос за един вид почване на чисто. или извратеното почване на чисто, при което архивираш и сортираш, неща с които искаш да приключиш или си приключил да можеш да им се радваш след време. тия дни забелязвам, че мейла ми е препълнен, не че си пазя неща и си ги складирам. това ме накара да се замисля защо ми е близо 80% пълна кутията при положение, че никога ама никога не съм пазел кореспонденции, или каквото и да е било насила на това дали съм го запомнил.

просто големия бокс разглезва. викаш си – ми ко, има място що да си играя да ходя да трия. все нещо може да ми потрябва като информация минала през мейла ми, така по-лесно ще я открия. докато след година и нещо мейла ти е задръстен почти до горе и нямаш дори спомени какво точно го пълни толкова.

а днес поизпразних моя мейл архив…

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
декември 7th, 2006
| публикувано в Интернет Коментари (5)

Коментари

 • yovko, декември 7th, 2006, 5:26 pm


  А най-лошото е, че се залисваш да го правиш и с личната си поща… Сякаш ще се свърши света ако я загубиш.

  Ако знаеш колко пъти съм се изкушавал да си затрия цялото сложно дърво от пощенски акаунти и поддиректории, в следствие на опитите ми безрезултатно да ги организирам в някакъв приличен ред… и да започна начисто и отначало…

 • yovko, декември 7th, 2006, 5:38 pm


  А, да искам също и да убия с голи ръце по особено жесток начин поне дузина спамъри…

 • george, декември 7th, 2006, 8:36 pm


  йовко аз съм го правил. трил съм си целия бокс на моята машина като си сортирах разни мейлинг листи в него мейл. яко е.

  тая вечер ще чистя още в пощата.

 • turin, декември 8th, 2006, 4:28 pm


  Е, аз мейлинг листите вече ги имам на директории с автоматично изтичане – като остарее писмо с два дета – мет у кофата, а там пък след още два дена се изтъркват централно ;) То не се трае иначе…

  Ама за личните папки и за листите, в които съм писал много писма и съм участвал активно все пак пазя. Не от архиварска мания, ами просто е лично инфо… :)

 • Тихомир, декември 11th, 2006, 5:53 pm


  количеството на свободното пространство и компютърната памет в света се увеличава непрекъснато със скоростта на хеометричан прогресия. Все по-лошо ще става….

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field