затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

след като най-после излезе iphone от apple. и поотмина първата еуфория от това. както и края на дългото чакане от феновете, мернах в блога на владо георгиев че всъщност iphone е регистрирана търговска марка на cisco systems. ултра странно. apple да пуснат продукт без да са сигурни, че имат правата или ще успеят да ги получат върху марката. сега въпреки голямата реклама и наистина успешния според моите поне изисквания, няма да излезе нищо хубаво. най-много apple да трябва да изтеглят всичко, да платят тлъста глоба и да почнат да мислят ново име (ако нямат запасен вариант). ето и линка от блога на владо до новината на сайта на cisco.

а дали това пък не е хитър пазарен ход от страна на apple? пускат нарочно телефона под запазената марка на cisco. разбира се последните завеждат дело и става шумен скандал, като освен маниаците на продуктите на apple (несъмнен и тотален лидер на пазара на mp3 устройства) покрай шумния скандал и много други хора разбират за телефона. и разбира се поне от любопитство ще видят как изглежда. колко му е после да им се прииска да го имат. понеже едва ли има продажби на телефона, или ще са мизерно малки, повечето от глобата ще е за нанесени неимуществени вреди. не че задължително ще е по-малка. и все пак после говорим все пак за маркетинг и продажби?

попаднах тия дни и на такива мнения. дали е добре да имаш само mp3 плейър, който е mp3 плейър и нищо повече. и отделно телефон, който е просто телефон и това е, и да кажем дата сторидж, който си е просто дата сторидж? или би било по-добре да имаш мулти-функционално устройство. което ще е телефон, ще е бекъп ютилити, ще е мп3 плейър, ще си слушаш радио на него, ще си зяпаш дори клипчета или филмче, ако те хване нуждата на пътя :Р и нямаш наблизо компютър. аз лично съм за последното, въпреки че май не е още напълно създадено. но iphone на ейпъл ми се вижда крачка към него.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
януари 13th, 2007
| публикувано в Интернет Коментари (6)

Коментари

 • Ivan Genchev, януари 13th, 2007, 10:59 pm


  Като си толкова любител на all in one, защо не виждам сред обективите ти 18-200?

 • george, януари 13th, 2007, 11:12 pm


  защото няма на 50мм ф1.4, нито на 85мм ф1.8

  и и така не обичам теле зумовете…

  ако съм фен на тия зумове, бих си взел това и навярно се счупи отвсякъде немалко твърди стъкла :)

 • george, януари 13th, 2007, 11:14 pm


  в момента на цената на тоя айфон има други къде къде по-тъпи неща. а като дойде време да си го купя след година може би, цената му ще е повече от подарък.

 • Ivan Genchev, януари 13th, 2007, 11:20 pm


  Не може да счупи кефът да гледаш света през 1.4… Като минах от Хелиос 58/2 и тъмният визьор на Зенит към 50/1.4 на Спотматик се родих. Човек погледнал през 1.4 не можеш го залъга с турбозумовете на 3.5-5.6, та било и да са бели…

 • george, януари 14th, 2007, 12:40 pm


  към евгени

  не е необходимо да възприемаш каквото и да е. това е моят личен сайт и специално за теб (явно чукча е писател, а не читател) понеже явно не си прочел добре какво пише след бутончето за изпращане

  Това е моят сайт. Който се движи от изцяло субективни критерии.

  моля те не си прави труда да ми пускаш коментари, за в бъдеще ще бъдат трити без реплики, като сегашната.

 • Владо Георгиев, януари 16th, 2007, 7:23 am


  Те Apple са били в преговори със Cisco с цел да лицензират използването на марката iPhone, но доколкото разбрах, преговорите са се разпаднали едва ли не в деня на презентацията на Стив Джобс. И Apple вече не са могли да спрат маркетинговата си машина.
  Ще видим какво ще излезе от този скандал ;-).

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field