затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

последните няколко дни всяка сутрин има много красив изгрев, изрисуван с доста пищни боички, както го може само природата. като човек който си пие кафето всяка сутрин на балкона с източно изложение по принцип не ми правят впечатление дотолкова, че да влизам обратно, да ровя из раницата, да излизам с апарата. обаче последните дни всяка сутрин е с красиви облаци и цветове. чак ми е странно. изпуснах само едната сутрин, че бях като пребит сутринта, нали се наложи и уикенда да работя.

първия изгрев, определено ми хареса и рових за апарата

varna sunrise

следващата сутрин. определено странно две сутрини поред, два съвсем различни като окраски изгрева. и двата супер красиви и супер замалко. в рамките на няколко минути това изчезва и бива заменено от безличната дневна светлина, едва ли не.

varna sunrise

тази сутрин. не рових много. апарата беше наблизо. определено се надявах и днес да имам интересен фон за сутрешното кафе на балкона.

varna sunrise

дори се връщах отново да вадя апарата, понеже гледката се промени малко.

varna sunrise

ако пордължава така ще си направя секция clouds в портфолиото и ще подредя малко небета. и малко небета с интересни облаци. поне гледайки ги ще се успокоявам, че и без поларизационен филтър от двеста лева стават някои нелоши кадри. като се сетя мина бая време преди за да си позволя сносен пол филтър. първия апарат не можах да му намеря конвертор, необходим за поставяне на филтри. а втория не му беше необходим ама пак почаках за да си купя неутрален градиент и поларизационен. сега май повечко ще почакам. и двата филтъра хубавите на канон или b&w са по двеста плюс. пустото му хоби…

Коментари

 • Ivan Genchev, януари 22nd, 2007, 11:29 am


  Предполагам че хубавата атмосфера след като преминаха ураганните ветрове през Европа са причина за хубавите залези и изгреви.

  Много харесвам залезите от покрива на блока ни в Казанлък: от 13-ти етаж гледката към Триглав е невероятна. Ботев е като едно връхче на фона на Тази величествена грамада. Много хубави стават и от язовир Копринка(едно съгражданче си изтри профилът ALAKE, май се казваше и имаше много добри неща). Нямаме обаче изгреви като вашите. Браво!

 • george, януари 22nd, 2007, 11:36 am


  благодаря ти, иване!

  аз по принцип последните 9г. живея с това изложение, а последните малко повече от 2г. и половина снимам. и все пак последните утрини има интересни изгреви. любопитно ми е утре как ще е.

  а това за ураганите звучи много логично. не се сетих да потърся връзка в това.

 • ondin, януари 22nd, 2007, 11:47 am


  Страхотни са!:)А още по, че има кой да ги види:)
  май ще си навивам часовника за по-ранен час:P

 • abator, януари 22nd, 2007, 11:56 am


  Наистина кадрите са много красиви. Аз по това време на денонощието обикновенно спя и рядко виждам изгрева :-(

 • george, януари 22nd, 2007, 11:55 am


  благодаря и на теб. наточили сме апарати за утре, па да видим (най-много утре да няма нищо такова напук) :)

 • cx, януари 22nd, 2007, 12:08 pm


  Тия дни освен изгревите и залезите са хубави. Моят излаз е именно към залеза ;)

 • george, януари 22nd, 2007, 12:11 pm


  и аз ги харесвам. просто нямам начин да ходя преди изгрева до морето за да го дебна и снимам. по него време трябва да тръгвам към колата.

  за съжаление напоследък като изляза от офиса и залеза отдавна и отминал. все пак зимата е доста по-рано. а събота или неделя, когато имам възможност да го изчакам не ми се снима точно такова, а правя обикновено разходка из уличките за стрийт. :)

 • йозеф, януари 24th, 2007, 10:56 am


  красота… представям си ги на едни големи разпечатки… примерно 2х3 м. … ммммм :)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field