затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

тая сутрин се успах малко и съм пропуснал изгрева, ама явно съм бил прекалено уморен от безкрайната работна седмица. поне започнах серийката със снимки на играчки, за която се каня толкова отдавна. поне от година. бях решил да си правя и мини студио за подобни снимки. засега все още продължава да е само идеен проект. а иначе първите снимки от серията с играчките ги качих днес на фото-журнала. не съм супер доволен. по-скоро съм доволен като за първи снимки, но може и още. малкия съвсем скоро ще се усети, че през деня му изчезват играчки и се появяват вечерта отново. снощи докато държеше насочена лампата (имам си осветител!) вечерта за ето този кадър, детето пита „абе тати, защо този човек е така… хм… размазан“. голям майтап.

да, за тая серия дето започвам се повлиях от поляка на алтфотос, макар да си спомням първия апарат като купих как се опитвах да снимам на паркета разни колички и играчки на детето. е не се получи нищо, разбира се. и погледа сега е по-особен. но тези серии определено ме кефят и ще използвам студеното снимане за малко режисирана фотография на играчки. на ред е серия с героите от flushed away. преди малко се сдобих с мъжката мишка (не помня името й). в къщи имаме от седмици женската. жабата детето отказа да я притежава.

днес ровичках из форумите на дпревю и попаднах на ето тази платена реклама на канон (сори хора, не искам да флеймя, но ме изкефи). харесва ми мотото (дали е ново?) „canon isn’t just any camera, so don’t use any lens“. тия дни с влизането ни в eu се чуват и възгласи дали да не напишем дружно писмо до централата на канон за кофти политиката на локалния търговец. аз определено съм много за. незнам колко години ще отнеме на търговците ни да се научат да търгуват (точно на тия търговци на фото-техника, изключая да кажем пентакс и сигма за българия), но е време да почне да влиза в някакви нормални граници, баси!

случайно попаднах на сайта с всички рекламни постери на по-известните парфюми. отдавна си го знам това място и го гледам понякога, но днес може би е напомняне да си го букмаркна (тука) за да не го изгубя като линк. та ето го. доста готино местенце за рекламната и фотографска мисъл през годините
http://perso.orange.fr/imagesdeparfums/indexfr.htm

случайно попаднах и на една директория стара със сетове на oakenfold. и вътре най-най-любимия ми paul oakenfold – essensial mix – home at space in ibiza part1. това го намерих веднага след като открих bunkka на oakenfold. и съм го слушал доста. първия ми наистина допир до комерсиалния транс (това го водеха тогава нещо между commercial trance и goa). сигурно това ме е подготвило добре за вманиачаването ми по буурен. и тиесто ме кефи доста, но все още не се е преборило с тоя сет на oakenfold, камо ли с буурен. поне към момента.

Коментари

 • ondin, януари 23rd, 2007, 1:39 pm


  Поздравления за идеята и изпълнението:)
  Много са симпатични самите играчки, а за корабчето – просто нямам думи! никога не са ми попадали подобни, наистина са хубави:)
  най-любима фотография ми „стана“ корабчето!:)
  Успех и за напред:)

 • keit, януари 23rd, 2007, 2:12 pm


  Много ми харесаха снимките ти. Има някои места във Варна, които направо не можах да позная.
  А Oakenfold, Tiesto и Buuren са в личната ми топ тен класация :)
  Поздрави!

 • ladyvera, януари 23rd, 2007, 2:59 pm


  Това с играчките много ми напомня на онези мащабно умалени/увеличени декори при правенето на филми. Всичко изглежда реалистично.Интересно е!
  А това с мотото на Канон сигурно е някакъв вътрешноведомствен хумор между фотографи…не го разбрах. :)

 • george, януари 23rd, 2007, 4:31 pm


  мерси мерси!!

  да, фоотграфска шега е май. сигурно само аз си я разбирам хихи.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field