затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

ах ха ха, опитаха се да ми направят тази постановка, при това от номер който се вижда на клипа. не се стигна до офертата де, просто му казах че не ме интересува кой се обажда и че все пак му виждам номера. напсуваха ме и затвориха. скрих си номера от мобилния телефон и се обадих наобратно. викам ко стаа? върви ли бизнеса. пак ме напсуваха. викам ай обади ми се пак и да видиш какво ще ти се случи. какъв олигофрен трябва да си да се обаждаш така без да си скриеш номера. то и да си мошеник се иска акъл. както се казва в оная реклама – не става само с ядене. трябва и акъл!

дали да разлепя обяви с джиесема на гъзара из града? че продава запазен голф тройка гти за 4 бона (спешно!), че дава квартири идеален център всички удобства (150 лева на месец, ограничени места) и примерно в някой гей форум (ма като не знам такива местенца?). :D

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
февруари 20th, 2007
| публикувано в Ежедневие Коментари (13)

Коментари

 • Вени Марковски, февруари 20th, 2007, 9:39 pm


  На такива обикновено отговарям „Да, интересувам се, но за да изслушам цялото ви предложение, трябва да ми пратите 400 лв. хонорар, защото съм юрист и толкова таксувам в подобни случаи“. Повече не звънят.
  Иначе се оказа невъзможно да ги осъдиш – те не вършат нищо незаконно.

 • george, февруари 20th, 2007, 9:42 pm


  аз обикновено затварям в подобна ситуация. обаче и медиите раздухаха кофти цялата история покрай това, и сега кой знае колко хора го мъчат тоя номер по същата схема.

 • ondin, февруари 21st, 2007, 10:43 am


  или „здравейте! днес е вашия щастлив ден! предлага ме ви …дрън..дрън..“ :)

 • howbizarre, февруари 21st, 2007, 1:19 pm


  :о) аз ги поракарах да ме чакат… и накрая им казах, че съм объркал градът… да доидат в Смолян… ще ги чакам.. на жп гарата :о) хехе – и все още ми е интересно, дали са разбрали, че в Смолян няма такава… хъх..

 • george, февруари 21st, 2007, 1:57 pm


  трябва да му звънна тия дни да видя дали е продал голфа :D

 • Владо Георгиев, февруари 21st, 2007, 4:06 pm


  george,
  Според мен няма смисъл да отвръщаме на подобни изцепки с действия, които са незаконни – така няма да покажем на тези хора, че сме по-добри от тях.
  Иначе ако ти звънят от GSM, дръж ги на линия – поне да си платят за гяволъка. Хм, трябва да помисля за някаква такава джаджа (макар че тук няма такива обаждания, а и доколкото ми е известно, това е май федерално престъпление и внимават…).

 • george, февруари 21st, 2007, 4:59 pm


  владо, нека да разбере че е терсене дори само това да тормози хората, камо ли да ги лъже с пари. кво толкова, може след голфа да няма друго за продаване. а може пък и да има. може да има нужда от мъж-приятел. знаеш ли ги хората :)

 • komrade, февруари 22nd, 2007, 11:19 am


  за какво иде реч всъщност, че ми стана интересно?
  какъв е този „номер“, за който говорите, че ми стана интересно – какво е целяло това лице и тн :)

 • george, февруари 22nd, 2007, 11:32 am


  http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2423&sectionid=5&id=0001501

  http://www.starazagora.mvr.bg/PressOffice/News/news_152.htm

  http://joruel.blogspot.com/2006/09/blog-post_28.html

  http://club.biberonbg.com/read.php?9,294755,294755

  и цитат от сайта на мвр:
  НА ВНИМАНИЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ ОТ ОБЛАСТ ДОБРИЧ !

  През м. декември 2006 година в сектор “Икономическа полиция” при ОД “Полиция”- гр. Добрич са регистрирани случаи при които лица, чрез въвеждане в заблуждение се опитвали да отнемат от възрастни граждани на гр. Добрич и областта различни парични суми.

  С цел да се предпазят гражданите от подобен род измами, ОД “Полиция” – Добрич си позволява за пореден път да запознае гражданите със схемата по която най – общо действат измамниците. Използвайки телефонният указател на дадено селище, извършителят на престъпното деяние се свързва по телефона със случаен гражданин на когото се представя за роднина, който живее в далечен град, приятел с когото отдавна не са се виждали или бивш колега. Използвайки богат репертоар от заблуди, измамника прави всичко възможно да убеди гражданина, че именно той е лицето за което се представя. Усещайки, че е успял да стори това, веднага преминава към следващият етап на престъпният си замисъл, а именно да иска пари. Парите са му необходими във съседен град по “спешност” за сключване на изключително изгодна сделка; за закупуване на стоки или други подобни нужди. Исканите суми варират от няколко стотин до няколко хиляди лева. За да избегне директната среща, измамника обикновено заявява на потърпевшият гражданин, че поради неотложен ангажимент не може да дойде лично да вземе исканата парична сума и за това ще изпрати за парите доверено лице. При евентуално даване на пари, телефонната връзка между измамника и потърпевшият гражданин незабавно прекъсва.

  Във връзка с описаната престъпна схема, ОД “Полиция” – гр. Добрич препоръчва на гражданите следното:

  ~ Бъдете изключително внимателни при телефонни обаждания, когато лицето срещу вас започва с изразите: “ Познай кой ти се обажда ? “ , “ Не ме ли позна ? “, “Забравили братовчедите си? “ и ли други подобни. Имайте в предвид, че в този момент измамника очаква да споменете някакво име за да заяви, че е именно той.

  ~ В никакъв случай не предоставяйте парични суми след подобни телефонни обаждания, без да извършите необходимата насрещна проверка и напълно да се убедите, че лицето което ви се обажда е ваш роднина или познат.

  ~ Ако все пак се опитат да ви измамят по гореописаният начин, незабавно се обадете в полицията на тел. 166 и съобщете всички обстоятелства около случая.

 • йозеф, февруари 22nd, 2007, 11:57 am


  я ми дай номерчето да му пусна една обявка във вестника …!

 • Владо Георгиев, февруари 22nd, 2007, 4:05 pm


  Ето и една връзка, където оправен човек е записал няколко разговора с подобен индивид:
  http://bojo.hopto.org/Auto/++General++/misc/tmintov/

 • george, февруари 22nd, 2007, 4:19 pm


  точно !

 • komrade, февруари 22nd, 2007, 7:56 pm


  omg lol не мога да повярвам че някой ще се връзва на тва О.О ама и тоя от мп3 записите накрая добре го подредиха хахах :)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field