затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

никон не извадиха дълго чаканото про тяло. затова пък извадиха още по-орязана версия на дслр – д40х. не извадиха и дълго чаканите 50мм и 85мм обективи с ултра тих мотор. съжалявам за тялото, защото канон продължават да са без конкуренция в около и профи-сегмента. а това значи все още високи цени поне още година. то не е особено късно де, ама вече никой не вярва че тази година ще има анонс на пма. затова път са анонсирали интересни про филтри, новия дслр на сигма вече ще е в продажба, както и малкото дп1 апаратче, с голяма фовеон матрица и твърд 28мм обектив. тая година нямаше фотокина. общо взето не съм особено изкефен от анонсите.

тези дни попаднах на интересна мисъл на мобито на форума, където разказваше как е искал критика преди

Mobby_Dick написа:
Разбира се, изборът за представянето на снимките си е мой, но когато ИСКАШ съвет, добре е устата ти да е НАПЪЛНО затворена.

много ми се снима, а време за това никакво. надявах се поне да доизснимам реалата, която иван ми прати, но не се случи. имам още пет кадъра да доизснимам в апарата и ще видим какво е станало от неделния стрийт. днес на връщане от банката успях да снимам едни покриви на центъра, на които се каня от доста време. обаче пък не остана време да „проявя“ цифровия негатив. и ще се опитам да го сторя това по-късничко вечерта. веднага като изгледам епизода на „герои“ от тази седмица.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
март 8th, 2007
| публикувано в Фотография Коментари (3)

Коментари

 • yovko, март 9th, 2007, 11:19 am


  Мда, напоследък изложенията не са това, което бяха. Май новините се случват повече между тях отколкото на самите изложения. Всъщност появата на ново pro-тяло от Nikon не мисля, че ще бутне цените надолу. Вярно е, че колкото по-рано се случи – толкова по-рано и ще остарее един модел, но… тенденцията е за забавяне на темповете май. Харесва ли ни или не…

  Същото се случва и в света на IT – в момента застоя в производителностите е чувствителен – няма потребност от повече. Фото-бизнеса много бързо взгоря в спиралата на надпреварата кой-кога и какво… Следва летаргията.. И тя обикновено е здравословна…

 • george, март 9th, 2007, 11:30 am


  мисля, че реално кроп апаратите стигнаха дори повече от максимума си с тия десет мегапиксела в тях. бих се израдвал повече на дижик3 процесор и същите 8 мегапиксела, които имам в момента. бих се зарадвал на по-голям пиксел и нисък шум, както дава 5д.

  мисля ще щат не щат ще почнат да влагат повече в подобрения на шума и динамиката, още повече не всички имат ресурса за фф матрица.

  абе беше добре никон да пуснат д3, или някой от конкурентите да го направи още сега на пма.

 • komrade, март 13th, 2007, 12:06 pm


  Какво по дяволите си мислят че правят от Nikon?! :(

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field