затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

нсбоп, гдбоп, зрялбоб или както там се преименува службата за борба с организираната престъпност е направо за завиждане. ликвидира престъпността, разкри убийците на повечето поръчкови разстрели, включително наглите посред бял ден пред сума ти и хора. разкри нелегалните канали за внос/износ на дрога, женска плът и луксозни возила. разкри и финансовите злоупотреби. та сега погнаха останалитге престъпници – домашните потребители, които точели филми и музика. и серозно и най-вече организирано (?!) бъркали в джоба на легалните представители (които не са и чували разбира се за съобразяване на пазарната си политика на различните пазари) на музикалните и филмовите компании.

и големите лоши батковци обиколили по-големите интернет компании и заповядали да се забрани достъпа на потребителите им до най-големия торент тракер. и така вече трети ден бтк филтрира потребителите си до аренабг. ми браво. когато сме проксирали дори на кернел ниво, сигурно доста от айти гурутата във въпросната служба са щракали на калкулатор и са си мислели, че едва ли не работят с космическа апаратура.

браво на идеята на торентите, така или иначе и да ограничиш достъпа до тракера, ти е необходим единствено торент файла за да почнеш да теглиш. в най-елементарния случай ти трябва прокси за да го дръпнеш, или пък някой да ти го прати по пощата. и воала. освен ако някой компютърен гуру от нсбоп не реши да наредят филтриране на всички домашни потребители. хахаха тия хора изобщо знаят ли какво е интернет?! и тази въпросната служба не трябваше ли да има други функции??

изобщо жалка история… налагането на цензура върху интернет не е решение. напротив. говори за безсилие и ужасно плитък подход, наложен от някой офисен служител с доста под средното ниво на интелигентност…

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
март 18th, 2007
| публикувано в Интернет Няма коментари

Коментари

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field