затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

крайно време е да се измайстори s-vdr за автомобили. направо ми писна от някви дето излизат с пълна газ без да погледнат от стоп, от такива които те изпреварват отдясно за да те засекат след малко, правейки ляв завой, и от пререждания по светофарите. и изобщо като не разбираме от култура на шофираме нека наредят камери на по-големите кръстовища, и вдр системи на всички коли.

The Simplified Voyage Data Recorder or S-VDR is a system that the International Maritime Organisation (IMO) has mandated for carriage on the majority of large sea going vessels. It is a system similar to the aviation „black box“ recorder where if a vessel is involved in an accident or sinks, data can be retrieved to reconstruct the last 12 hours of the vessels voyage.

кво правим? слагаме камерка отпред и отзад на автомобила, които записват в мини черна кутийка с джипиес модул. не вярвам на едро себестойността да е над педесетина евро. ама супер съм жив да ги дам, особено ако е задължително. искаш да караш в централните зони на града – ми ок, ама ако имаш vdr системка. гледай колко бързо ще мирясат гъзарите.

като те засекат, като те блъснат или отнемат предимство – натискаш стоп бутона и системата спира записа от него момент нататък. общо половин час назад. и си имаш в черната кутийка точната позиция съгласно джипиеса, точното време, и един нарушител. отиваш в полицията, правят протокол, махат кутийката и ти я сменят безплатно с нова (пак запечатана) и продължаваш да си караш. а гъзара си получава акта по пощата. кафа от олигофрени с книжка!

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
май 11th, 2007
| публикувано в Ефирно Коментари (2)

Коментари

 • abdon, май 12th, 2007, 11:11 am


  На мен ми предстои да стана шофьор и още от курса се наплаших :( Пълно е с идиоти по пътищата сред които преобладават създания от женски пол…Куриерите и доставчиците са особено опасни…
  Явно първите ми няколко месеца като шофьор ще са доста стресиращи…

 • turin, май 12th, 2007, 6:37 pm


  Аз също отдавна си мисля за нещо такова. Комбинирано направо с електронна навигационна система за в града. Както, доколкото знам, е частично в немския Аутобан – най-лявата лента е за колите с магистрален „автопилот“.

  В градски условия определено има нужда от такова нещо – а и в комбинация с черна кутия ще е перфектно.

  Като велосипедист в София само можеш да си представяш какви ужаси виждам всеки път като изляза с байка. Отвътре е едно, друго е да видиш металните брони и рязко отваряни врати на сантиметри. Пълно е с идиоти, особено тука в Сф като че ли някъде ги въдят, дмебм.

  Само че се съмнявам, че скоро ще се въведе нещо такова за по-пряк контрол. Прекалено ниска е културата и нагоре в общините. А в Сф най-опасни са колите със специален режим, дето карат като във филмите, защото возят поредния плужек от парламента или министерство. Затова не вярвам да се въведе такъв контрол, колкото и да е хубаво – нали първи ще „лъснат“ тия фитипалдита с лимузините… Вярно, „специален режим“ имат, ама са опасни. А нямат никакв аспешна работа.

  Сори, Жоро, че стана дълъг коментар. Просто ми е болна темата – нали ти казвам тука в Сф вече трудно намираш свестен шофьор даже…

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field