затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

мамия са обявили преди два дни нещо революционно (особено като цена) в професионалната цифрова фотография – тяло, обектив и цифров гръб 22 мегапиксела, при това на под 10000$. досега тази цена беше малко над двойна. или в момента цифров среден формат с обектив излиза на цената на флагмана в лайка формата – канон 1дс мк2 и два скъпи обектива за него. интересно става. дали ще провокира канон да свали цената на фулфрейма си, да извади новия фулфрейм който се очакваше да е 22 мегапиксела, но нищо сериозно не се случи на пазара и те не го извадиха. дано да е първото, защото това ще значи че ще свалят цената на 5д или това, което ще го замести.

новината е от официалният сайт на мамия
http://www.mamiya.com/cameras.asp?id=1&id2=2281

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 4th, 2007
| публикувано в Фотография Коментари (3)

Коментари

 • Иван Генчев, юни 4th, 2007, 9:52 am


  Георги прочети по-подробно отговора на Муу.

  Мамия преди година продадоха цифровото си поделение на малка фирма която да го развива. Не помня цена която бяха обявили за ЗД за щатите, но имаше реклами за Англия и цената беше 7000 паунда. Така че цената не е много по-различна. Предполагам че и тялото е същото(или поне разликата ще е в рамките на 20Д 30Д), само с по-нова и евтина матрица. Не мисля че пазарът на среден формат е много свързан с този на 35мм. Профитата снимат среден формат и си имат по една 35мм играчка за не сериозните неща или там където средният формат е трудно да се ползва. Причината е че оптиката за среден формат ти дава много по-голямо увеличение от тази за 35мм.

 • george, юни 4th, 2007, 9:56 am


  да, отдавна съм го срещал това, включително и за средноформатния пентакс.

  пазара на среден формат е свързан с лайка формата, дотолкова (поне за мен), че в един момент ще започне да се застъпват крайните модели на вторите, с началните на първите. от което може и напредналия любител да намаже нещо стоящо малко преди крайните модели в лайка формата :)

 • pdoynov, януари 9th, 2010, 9:25 am


  ахам… ама то вече почти се допряха лайката със средния формати :)
  Нали от канон ще пускат 36х36? на то си е квадрат, като средния (6х6), но кропнат :D
  та си гурно средняцисе сега ще се избият да си вземат канонче с квадратен сензор, както навремето тези 1Ds си вземаха 20D за бекъп

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field