затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

реших днес от кумова срама да инсталирам демото на adobe photoshop 10 (cs3), както и новия camera raw. направо паднах от коня! първо, са го направили изключително по-лек от cs2, някъде около cs се намира по бързина на работа и първоначално зареждане. второ, новия camera raw е невероятен! адски добре се справя с процесинга, има невероятно добра възможност да чисти шум още при конвертиране, както и невероятни резултати от процесинга на raw файл. направили са го и по-красивичък, а новия bridge макар и тежичък е също страхотен.

обаче това, което ми направи най-голямо впечатление след страхотните резултати от процесинга на raw файл, е възможността да отвориш jpg файл като raw. като ти дава всички опции които са достъпни при отваряне на оригинален raw. разбира се няма как да пребориш компресията при първоначален запис в jpg, но можеш да оправиш цветния баланс, да пооправиш шума, както и да шарпнеш много интелигентно. и накрая да го запишеш като dng. което си е също цифров негатив.

тия дни ще намеря някой със сапунерче за малък тест доколко успешно може да се оправя човек и без raw в апарата си. ако стане, то ето една вероятна причина защо канон вече не слагат raw в сапунерчетата си? имали са тайно инфо от адоби :D

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 17th, 2007
| публикувано в Неподредено Коментари (5)

Коментари

 • Ivan Genchev, юни 17th, 2007, 4:57 pm


  BibbleLabs-a от версия 4 поне отваря и jpeg като RAW. И си има шумоподтискане и работи без проблем на Селерон 800MHz/ 512 RAM. Не съм пробвал ЦС3, но дори ЦС1 работи доста бавно и съм скептичен дали ЦС3 ще е по-бързо, ако изобщо тръгне…

 • george, юни 17th, 2007, 8:10 pm


  иване, при мен цс3 върви перфектно. на лаптопа при това, дето е с мобилен целерон 1.7 май. байбъл лабса го гледах преди време не се харесахме.

 • Eti, юни 19th, 2007, 8:58 am


  CS3 ми го похвалиха още преди 2 месеца заклети фотографи, при това пуснат на по-добра машинка от моя mobile cel. 1.7. И аз бях скептична в началото, но си тръгна като стой та гледай. Понякога създателите на тежки продукти ни изненадват;).

 • george, юни 19th, 2007, 6:11 pm


  ами то най-интересното е acr 4.1, който излезе преди 2 седмици и малко

 • Ivan Genchev, юни 19th, 2007, 9:53 pm


  Не агитирам никого. Просто казвам че това дето е ново за АЦР е отдавна стандарт за други програмки.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field