затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

тези дни гледах портфолиото на един човек та се замислих за пореден път за посредствеността. няма да цитирам имена, нито ще давам линк. нямам за цел да соча някой с пръст. в крайна сметка повечето сме си съвсем обикновени хора. обаче всички ние имаме вина за посредствеността. като се почне от малките компромиси, които я допускат в нашето ежедневие, и се стигне до навика да присъства там. следващата крачка е съвсем малка – толерирането на посредствеността. и определно ние имаме немалка вина за бълвоча, който ни залива…

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 22nd, 2007
| публикувано в Ежедневие Коментари (4)

Коментари

 • dzver, юни 23rd, 2007, 12:32 am


  нека този, който е безгрешен, пръв хвърли камъка.

 • george, юни 23rd, 2007, 7:30 am


  ами ето ти две съвсем примерни ситуации

  ще си правиш уебсайт, но най-водещото за теб е цената. и си готов да си направиш тъпо изглеждащ такъв, защото ти е най-евтино. въпросната фирма разбира се по този начин толерираш нейната посредственост като им ставаш клиент.

  ще се жениш и си избираш да ти направят да кажем просто сносно направени технически снимки. и до там. за подобно уникално събитие… отново ти помагаш посредствеността да продължава, ставайки й клиент, че дори я рекламираш като дойдат твои познати за да видят снимките.

  разбира се нямам как да намеся и визуалната култура на хората във формулата…

  но кой изобщо говори за безгрешност?

 • asktisho, юни 25th, 2007, 8:25 pm


  Говорил съм много пъти за „високия стандарт“ на живот. Той означава да не се примиряваш с по-малко от най-доброто и да се научиш да живееш качествено във всяко едно отношение, т.е проповядва обратното на посредствеността. Може едни яйчица на очи да си изпържиш, ама направи го качествено – сложи им подправки, кисело млекце, настъежи кашкавалче отгоре, постели бяла покривка, сипи си чаша бяло вино в кристална чаша, хапни бавно и на фона на хубава музика. Така трябва да действаш и в работата и в любовта и в живота по принцип. Хората обичат да живеят с грешното заблуждение, че никой не ги наблюдава. Напротив – наблюдават те, постоянно и навсякъде, а тъпото е, че и си записват. И ако съдбата види веднъж, че и на трици си доволен, ще си го запише в тефтера и цял живот ще те храни с трици, а не бял, пшеничен хляб. Изобщо, посредствеността е ужасен порок!

 • george, юни 25th, 2007, 9:28 pm


  браво! чудесно си го казал. човек трябва да се уважава. защото ако ти самия не се уважаваш, то как очакваш другите да го правят?

  свикнал един път с компромиси след време май спира да ти прави впечатления, че всичко ти е един компромис.

  гадно нещо е посредствеността…

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field