затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

в петък на връщане от работа забелязах, че на кръстовището до винса има монтирани четири видео камери, които гледат в четерите посоки на светофара. определено много се изкефих. като се прибрах порових в интернет да видя накъде върви проекта, за който казаха по телевизията – че варна и пловдив са следващите градове, в които започва изграждането на подобна мрежа, след софия разбира се.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=340579

явно тия скандали са честа практика, но радостното е, че са дали ход на проекта. и такааа, колкото и да съм против принципно някой да те наблюдава, определено всички малко по-големи кръстовища трябва да са под такова наблюдение, че кафа от хора, които нямат закона за движение за нищо.

сега остава наблюдение на полицейските автомобили, посредством широкоъгълна оптика отвътре, задължителност за писане на актове вътре в колата, разбира се в обхвата на камерата. и черни кутии в автомобилите (за съжаление в кръга на фантастиката, засега).

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
август 12th, 2007
| публикувано в Ефирно Коментари (6)

Коментари

 • Ivan Genchev, август 12th, 2007, 10:40 pm


  Мисля че въпросните камери работещи в „непрекъснат“ режим нямат нищо общо с тези дето работят в „импулсен“ и засичат само нарашутели. Първото има повече общо с Оруел и не виждам никакъв повод за радост, а напротив.

 • george, август 13th, 2007, 10:28 am


  в изпулсния изпускаш тия как се престрояват на зелено. ако това е начина да намалеят олигофрените, нека е така. ще го преживеем по-лесно, отколкото някой джигит дето няма връзка с главния мозък… а шета из града.

 • Иван Генчев, август 13th, 2007, 2:50 pm


  Пътят към ада е винаги послан с добри намерения…

 • george, август 13th, 2007, 9:48 pm


  ами иване, аз съм сигурен, че не всеки германски шофьор спира на колоездач, защото мисли че така е редно, или му симпатизира. все пак има едно наум, че горе има камера, и ако се направи на гъзар е твърде вероятно да е една-две вноски за къщата си назад…

 • Иван Генчев, август 14th, 2007, 3:56 pm


  Спира, не защото има камера(такива не съм виждал. Ти представяш ли си на всяко кръстовище камери в непрекъснат режим. Кой ще ги преглежда?), а защото ако нещо не дай боже стане ще плаща като поп. Застраховката му най-малко се вдига. Хората сме така устроени, че докато не се бръкнем не се научаваме. Днес чух че Чавдар Янков(футболист на Хановер) е хванат от полицията с 0.96 промила и веднага книжката му е за 9 месеца на трупчета. Оставяме на страна колко ще плати за това удоволствие.

  Забелязал съм че като колездач по-рядко спирам на пешеходци, отколкото като шофьор. Някакво изкривяване. За мен е удоволствие да дам предимство и там където го нямат. Забелязвам че и другите шофьори постоянно ми дават предимство там където го нямам като колоездач. Не е така обаче като съм с кола…

 • george, август 14th, 2007, 3:59 pm


  е тук системата е – не плащаш акта докато му мине давността след 3г. мисля си, че камерите ще помогнат. ама ще видим. иначе си прав.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field