затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

тези дни си оставих да реша какво да правя по повод снимката, която ми откраднаха от news.bg. от една страна много ми се иска да покажа на тази мнима медия, че има хора с повече интелект от тях. които могат да докажат неоспоримо, че снимката е била там физически, при това по начин, който има доказателствена сила в съда. от друга не че е нещо ново, но за сетен път се начетох на глупости относно правата. и как разбираш ли щом човек гледал филми и слушал мп3 музика не бивало да претендира за друга кражба, въпреки тълкуванията за ползване и търговия с тези продукти на интелектуалната собственост.

в крайна сметка няма да съдя крадливите news.bg. не виждам смисъл да прокарвам първото съдебно дело за неправомерно използване на интелектуална собственост в интернет, а после скимтящите защитници на каузата „всичко в интернет е безплатно“ и „щом слушаш мп3 музика и да те крадат трябва да мълчиш“ да се възползват на готово от това как точно се процедира при такива ситуации. бюджета ми не зависи от една „глупава снимка на пейки“. да му мислят хората, които се изхранват със снимане и дизайн.

известно време мислех и дали да публикувам точно как се подхожда и какви документи се приготвят за доказателство на подобна кражба в интернет, но в крайна сметка реших да си замълча. ще преглътна разходите за протоколи и експертни становища (които между другото са смешни). дори съм решил да се самонаградя с нещо :D

(ако някой от news-а чете, да вземе да изтрие все пак физически снимката ми от сървъра. защото това, че не се вижда в статията не значи, че все още не е там. аман от неграмотници)

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
март 5th, 2008
| публикувано в Ефирно Коментари (4)

Коментари

 • Bogomil, март 5th, 2008, 2:29 pm


  съди ги, аз бих го направил, макар, че още не са ми откраднали нищо.

  Апорпо няма да е първото дело, а мисля, че ще е третото :)

 • zbrox, март 5th, 2008, 2:57 pm


  Бих искал да те окуража също да ги съдиш, но някак си не се чувствам окей да го направя като съм острани и не ми струва никакви усилия.
  Аз лично не знам дали щях да имам силите и нервите да го направя. А ти явно си започнал да правиш нужните неща, за да го направиш. Все пак си остава твой избор.
  За съжаление като цяло българските журналисти остават на доста ниско ниво в познаването на каквото и било…не се опира само до авторските права :(

 • Bogomil, март 5th, 2008, 5:04 pm


  Дай ще помагаме

 • Стоев, март 5th, 2008, 10:14 pm


  Ти си решаваш дали да ги съдиш, Жоре.
  Ако с нещо мога да ударя едно рамо – насреща съм.
  Онези от Нюз-а – Патка да ги нацвъка на празничният им костюм…(сигурно и той краден)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field