затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

харесах си две книги от амейзън:
michael kenna: a 20 year retrospective
michael kenna: retrospective two

какво се случва ако човек си поръча книги за 100 долара от амейзън? на адреса ли пристигат или в митница. коя спедиторска фирма е добре да се ползва – юпиес или диейчел? а тип доставка? мита и други такива дължат ли се?

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юли 16th, 2008
| публикувано в Неподредено Коментари (7)

Коментари

 • Даниел Панев, юли 16th, 2008, 9:20 pm


  Можеш да погледнеш тук за впечатления от първа ръка.
  А ти да не си открил начин да си избираш куриерската фирма при поръчка от amazon?

 • yovko, юли 16th, 2008, 9:39 pm


  Дължиш сумата по фактура. Нищо повече. Аз лично ползвам най-обикновена поща – за 100 долара не си струва плащане на скъпи куриерски такси. Пристигат на адреса ако са с нормален обем или ще те извикат да си ги вземеш ако са тежки. Веднъж само се случи книгите да пристигнат разопаковани и в чувал, но досега не съм имал липси.

 • george, юли 16th, 2008, 9:49 pm


  йовко, а от кой амейзън е добре да пазарувам. от щатския нама грижа нали?

  даниеле, подочух нещо такова ама тези дни ще ми разкажат повече, че така по телефона набързо нищо не рабрах.

 • Васил Колев, юли 16th, 2008, 9:54 pm


  Ние с един колега поръчваме с килограми книги и нямаме никакви такива проблеми – поръчваме ги с нормална поща, пристигат си за две седмици от американския amazon (британския е доста по-скъп, ползваме го само за неща, дето ги няма в американския) и не сме имали проблеми, освен като един път бяхме поръчали и дискове и със експресна поръчка (трябваше да се мине митница и имаше някакви минимални такси, само ни загубиха половин ден).

 • mumintrol, юли 17th, 2008, 12:55 am


  Книгите по правило пристигат в местната поща. В пощенската кутия получаваш бележка, с която да си ги вземеш от там. „Местната поща“ може да е пощенския клон, който е с твоя пощенски код, а може и да е най-близкия по-голям клон. Една-две книги пристигат в малките амазонски кашончета, а повече – по-големите, които на свой ред понякога са опаковани в чувал (на ЮС пощите, много яки чували са). Тази подробност е важна, защото за теб пратката е с книги от амазон, но за лелките в пощата това си е пратка в чувал. Ако е над 2 кг по правило трябва да си вземеш пратката от разменната пощенска станция към митницата (за София това е зад централната автогара, ако ходите си носи фотоапарат и много търпение) и да заплатиш 4 лв магазинаж, но се случва и по-тежки пратки да пристигнат в местната поща. Средно пристигат за 2 седмици, а може и двойно повече. Спедиторски фирми и мита не важат в случая.

 • george, юли 17th, 2008, 8:29 am


  благодаря на всички!

 • yovko, юли 18th, 2008, 4:21 pm


  Ползвам този, който е по-евтин, а някои неща американския не ship-ва, тогава нямаш избор. Но за книги драма няма…

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field