затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

усилвателчето ми започва да придобива форми и започва да ми харесва удоволствието да наблюдаваш как нещо става от нулата пред очите ти директно.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
април 24th, 2009
| публикувано в Музика Коментари (4)

Коментари

 • ss7, април 24th, 2009, 9:07 pm


  Добре де, ти наистина ли можеш да различиш звука от лампов усилвател от транзисторен такъв :)

  Има някакво поверие, че ламповите имали много по малки нелинейни изкривявания. Но пък има един куп начини за постигане на отлична линейност и при полупроводниковите.

  Освен това сигнала за усилвателя ще идва пак от полупроводникова апаратура , т.е. пак ще има нелинейни изкривявания.

  Този въпрос винаги ми е бил интересен.

 • george, април 24th, 2009, 9:20 pm


  мога да. както мога да различа флакнат диск от немския оригинален диск на шилер :D

 • tedo, май 7th, 2009, 9:20 pm


  Здравей
  Гледам, че от известно време пишеш за лапмовия усилвател. Не разбирам почти нищо от електроника и електротехника, но ми стана интересно какви са преимуществата на ламповия пред транзисторния? Питах познати, които се занимават с електроника и електротехника, които ми казаха, че ламповите усилватели били остарели като технология и имали големи смущения.
  Исках да попитам де факто това така ли е? ПИтам от чист интерес, не за да се заяждам или други подобни. Просто ми е интересно, надявам се разбираш. :)

 • george, май 18th, 2009, 6:44 am


  Тедо, здравей.

  Аз също нямам представа технически от електроника и електротехника, но пък имам слух на музикант (въпреки относително краткото време, в което се занимавах с музика – десетина години свирене на китара), и системите които съм слушал винаги са показвали повече. И при положение че човек може да има и двете не виждам причина да се ограничава в удоволствието си.

  Намери прилична лампова система с прилични колони, пусни си оригинален диск на Diana Krall, и се наслаждавай на удоволствието. Не ти трябва да си електроинженер :)

  Не мисля да убеждавам никой в нищо.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field